Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Certificeringen duurzame vloer

Op de productpagina’s van de vloeren lees je precies van welk keurmerk ze voorzien zijn.

EU Ecolabel

ECO LABEL

Hoomline vloeren worden geproduceerd volgens de EU Ecolabel richtlijnen voor DPL-laminaatvloeren (direct pressure laminate). Door de toekenning van dat EU Ecolabel maakt de fabrikant zijn belofte waar om gezonde, duurzame houten vloeren te produceren.

Verantwoord beheerde bossen
De fabrikant gebruikt bijvoorbeeld hout uit uitsluitend verantwoord beheerde bossen om de ecologische voetafdruk te verkleinen en beperkt de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen in de vloer om de veiligheid van de producten te verbeteren. Dankzij de concrete maatregelen die onze fabrikant bijna twintig jaar geleden heeft ingevoerd, bestaan de spaanplaten van het bedrijf vandaag voor 85 % uit gerecycleerd hout, waardoor de vraag naar grondstoffen tot een minimum is beperkt. Als marktleider op het gebied van duurzame vloeren werd de Hoomline fabrikant gevraagd om bij te dragen aan de definiëring van de EU Ecolabel criteria voor houten vloerbedekkingen via zijn vertegenwoordiging in de Association of European Producers of Laminate Flooring (EPLF).

Hergebruik van hout
Hoomline vloeren streeft ernaar om hout zoveel mogelijk te hergebruiken in een gesloten materiaalkringloop door bijproducten van houtafval als grondstof te gebruiken.

A+ emissiewaarde

Het emissiecertificaat als erkenning voor zeer lage emissie

waarden. A+ is de hoogste categorie en staat voor de laagste emissiewaarde.

Van toepassing op onze laminaatvloeren.

PEFC keurmerk

De betekenis van het keurmerk PEFC is Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. Het is een internationaal onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd.

Duurzaam bosbeheer is bossen zo te gebruiken dat de biodiversiteit, productiviteit, regeneratiecapaciteit, vitaliteit en het potentieel van bossen nu en in de toekomst behouden blijven zodat de bossen ecologische, economische en sociale functies blijven vervullen en er geen schade veroorzaakt wordt aan ecosystemen.

Van toepassing op onze PVC Fusion collectie en op PVC The Hamptons collectie

Het Indoor Air Comfort Gold (IAC Gold) certificaat van Eurofins

toont aan dat producten bijdragen aan gezond binnenmilieu in huis. Het is het meest ambitieuze lage-emissielabel in Europa en gecertificeerde producten behoren tot ‘beste in zijn klasse’.

De voordelen van het IAC Gold certificaat

Het IAC-certificaat toont aan dat een product voldoet aan strenge internationale richtlijnen rondom een lage VOS-uitstoot. Dit draagt bij aan een optimale luchtkwaliteit binnen in huis. Het IAC Gold certificaat gaat nog een stap verder. Bedrijven die dit certificaat hebben laten zien dat ze streven naar maximale kwaliteit en een gezond binnenmilieu.

Het IAC Gold certificaat toont aan dat onze producten voldoen aan strenge criteria omschreven in onder andere:

  • Duitse AgBB/ABG (voorheen bekend als de DIBt)
  • Franse VOC-klasse A+
  • BREEAM Internationaal
  • LEED (ACP)

De volledige lijst van standaarden waaraan onze vloeren voldoen is te bekijken op de website van Eurofins. Onze vloeren zijn getest in het ISO 17025 gecertificeerde laboratorium van Eurofins volgens EN16516 (VOC testrichtlijnen).

Volledig ftalaatvrije productie

Bij de productie van pvc vloeren worden er weekmakers gebruikt om het product flexibel te maken. In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van ftalaten als weekmaker. Ftalaten blijven echter niet opgesloten in de vloer, maar verspreiden zich en komen in de omgeving terecht. Dit kan schadelijk zijn voor onze gezondheid waar het artikel aan refereert. Alle pvc vloeren van Hoomline worden daarom volledig ftalaatvrij geproduceerd.

Veilige weekmaker
Om onze pvc vloeren flexibel te houden, maken wij gebruik van de ftalaatvrije, veilige weekmaker DOTP. Deze niet-ftalaatweekmaker voldoet aan verschillende regelgevingen en normen voor veilig gebruik in producten en is niet schadelijk voor onze gezondheid. DOTP is binnen de EU goedgekeurd en is zelfs onderdeel van de verordening Registratie, Evaluatie, Autorisatie en restrictie van Chemische stoffen (REACH).

Onze toewijding aan duurzaamheid

Bij Hoomline streven we ernaar om de meest duurzame vloerproducent te worden. Onze toewijding aan kwaliteit, innovatie en milieuverantwoordelijkheid vormt de kern van alles wat we doen. Met een eigen lijn van vloeren in PVC, laminaat en parket, bieden we een breed scala aan hoogwaardige en milieuvriendelijke oplossingen voor elke ruimte.

Naast onze certificeringen zijn we nog bezig met:

Ga langs bij onze dealers

En kom alles te weten welke duurzame vloer het beste bij jou past.