Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

De beste keuze voor elke ruimte

Hoomline x Interiorbylisan

Hi! Mijn naam is Lisanne, ook wel bekend als interiorbylisan! De komende weken zal ik jullie meenemen in de verbouwing van ons nieuwe huis! Ik geef interieuradviezen en vind het heel gaaf om mijn interieur-ontwerpen werkelijkheid te zien worden! Daarnaast inspireer ik graag anderen met mijn eigen interieur via mijn Instagrampagina @interiorby-lisan, waar de komende periode de verbouwing van ons huis te volgen zal zijn! In de vorige blog kon je het begin van onze zoektocht naar nieuwe vloeren volgen. Dit keer neem ik jullie mee in de volgende stap van het proces. Ben je benieuwd welke vloeren in ons huis komen te liggen?

Een bezoek aan de Hoomline-dealer

Via het kopje ‘zoek een dealer’ kun je gemakkelijk een Hoomline-dealer bij jou in de buurt vinden! Wij kwamen uit bij KroonParket in Hillegom en maakten een afspraak. Er zijn een aantal vloeren die we mooi vinden, dus we konden bij de keuze voor de vloeren goed hulp gebruiken. Eerst werd er gevraagd naar onze wensen voor de nieuwe vloer: gaan we voor PVC of voor laminaat? Een kleine spoiler: we kozen voor beide!

Hoe creëer je de goede sfeer in huis?

Bij de dealer staan grote displayborden waarop een groot stuk van de vloer te zien is. Maak bij het uitkiezen van een nieuwe vloer eens een moodboard! Je zult zien dat je op die manier veel makkelijker kunt kie-zen, omdat je vooraf al hebt nagedacht over de sfeer die je in huis wil creëren. Je kunt daarnaast ook staaltjes meenemen van de kleuren en materialen die je op het oog hebt, zodat je kunt zien hoe deze materia-len bij elkaar en bij de vloer staan. Bij de staaltjes die wij inmiddels hadden verzameld werd de PVC Visgraatvloer ‘Roos’ erg warm, bijna oranje, terwijl de PVC visgraatvloer ‘Margriet’ lichter, meer beige, kleurde. Zo kun je dus ook gelijk zien welke sfeer alle gekozen materia-len bij elkaar geven!

Vloerkeuze visgraat licht of donker?

En hoe maak je dan die keuze?

Bij de dealer geven ze informatie over de verschillen in de vloeren. De PVC visgraatvloer vonden wij heel gaaf, maar voor ons niet een keuze voor het gehele huis. Het kan zonde zijn om een vis-graatvloer te leggen in de slaapkamer waar vervolgens een groot bed op komt te staan. Dit kan het effect van het mooie patroon weghalen. Daarnaast is een visgraatvloer voor een heel huis prijzig, omdat het lastiger is om deze vloer te leggen. De dealer adviseerde ons daarom ook over verschil-lende laminaatvloeren. De nieuwe Elite laminaatvloeren van Hoomline zijn voorzien van een pres-sed bevel. Dit zorgt ervoor dat water op het laminaat blijft liggen. Deze laminaatvloer is dus ook heel gezinsproof! Daarnaast loopt de kleur van de vloer door in de naden, daardoor lopen de plan-ken bijna naadloos in elkaar over. Deze Elite laminaatvloeren bestaan ook in brede planken, de XL-variant. Zo is er dus voor iedere ruimte wel een beste vloerkeuze!

Tromgeroffel…… Dit zijn onze vloerkeuzes!

Voor de begane grond is het de PVC Briljant Visgraatvloer ‘Margriet’ geworden. Op de begane grond wordt er vloerverwarming gelegd tijdens de verbouwing. Deze PVC vloer is geschikt voor vloerverwarming. Het visgraatpatroon is subtiel door de lichte kleur van de vloer en is precies waar wij naar zochten voor de be-gane grond.

Op de eerste en tweede verdieping komt de Elite XL laminaatvloer ‘Zaan’ te liggen. We kozen voor een zelfde soort tint als de visgraatvloer, maar wel voor brede rechte planken. Dit geeft een luxe, maar ook rustige uitstraling, precies de sfeer die wij op de bo-venverdiepingen willen cre-eren.

Vloerstalen gratis aanvragen

Benieuwd hoe deze vloeren in ons huis gaan staan?

Nog even geduld a.u.b….. Komende week krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis en gaan wij eerst een heleboel slopen, voordat we stapje voor stapje weer alles kunnen gaan opbouwen. Eind mei worden de vloeren gelegd. Leuk als jullie onze verbouwing blijven volgen via deze blog!

Liefs, Lisanne

Bekijk nog meer blogs van Lisanne

Inspiratie pvc visgraat vloer licht eiken in keuken woonkamer met zwarte keuken

Het eindresultaat van de verbouwing!

Het heeft even geduurd, maar inmiddels is de verbouwing bijna afgerond. Laatst kwam er een fotograaf om het eindresultaat vast te leggen, zodat ik het dan nu eindelijk met jullie kan delen!

Door Lisan

23/05/2023

Het eindresultaat is in zicht

Lees hier alles over de perfecte vloer en inrichting.

Door Lisan

15/07/2022

Laat de verbouwing maar beginnen!

Dit keer neem ik jullie mee in de eerste stappen van onze verbouwing. Ben je benieuwd wat we allemaal gaan doen? En waar begin je nu eigenlijk bij zo’n verbouwing?

Door Lisan

09/05/2022

Vloerstalen gratis aanvragen

Hoe maak je de juiste vloerkeuze

Na een zoektocht van bijna een jaar naar een huis in de Haarlemmermeer, is het mij en mijn vriend gelukt: begin dit jaar werd ons bod op een huis geaccepteerd!

Door Lisan

07/04/2022

Benieuwd naar welke vloeren we allemaal hebben?