Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Het eindresultaat is in zicht

Hoomline x Interiorbylisan

Hi! Mijn naam is Lisanne, ook wel bekend als interiorbylisan! De komende weken zal ik jullie meenemen in de verbouwing van ons nieuwe huis! Ik geef interieuradviezen en vind het heel gaaf om mijn interieurontwerpen werkelijkheid te zien worden! Daarnaast inspireer ik graag anderen met mijn eigen interieur via mijn Instagrampagina @interiorbylisan, waar de komende periode de verbouwing van ons huis te volgen zal zijn! In de vorige blogs kon je onze zoektocht naar nieuwe vloeren en de eerste stappen van onze verbouwing volgen. Deze keer neem ik jullie mee in alles wat er de afgelopen weken in het huis is gebeurd

Stap voor stap opbouwen

Na het strippen van de woning, heeft onze aannemer ervoor gezorgd dat alle stroompunten werden verplaatst naar de plekken waar wij ze graag hadden. Daarna ging de stukadoor gelijk aan de slag! De stukadoor is een week bezig geweest. En wat een verschil was dat ineens met grijze betonnen muren!

Voor er stucwerk kan worden aangebracht moeten de muren en plafonds worden voorbehandeld met een primer, dit hebben wij zelf gedaan en dat was eigenlijk heel goed te doen! In mijn vorige blog vertelde ik al dat het een aanrader is om vooraf te bedenken wat je allemaal tijdens je verbouwing wil doen en daar een planning voor te maken. Zo kun je goed kijken wat je wilt uitbesteden en wat je eventueel zelf kan doen. Zelf dingen doen kost veel tijd maar scheelt ook veel geld! In een verbouwing volgen alle stappen in de planning elkaar het liefst precies op. En de nieuwe vloer is natuurlijk één van de laatste stappen in de planning.

Het begint weer ergens op te lijken

Nadat de vloerverwarming is gelegd, moest onze vloer op de begane grond geëgaliseerd worden. We hebben namelijk voor een visgraat pvc vloer gekozen! Het materiaal is deze week gebracht door KroonParket, één van de Hoomline-dealers bij ons uit de buurt. Het materiaal moet namelijk acclimatiseren in de ruimte waar de vloer komt te liggen. Hou daar dus sowieso altijd rekening mee in de planning. Deze week wordt de vloer dan eindelijk gelegd! Inmiddels zijn ook de keuken en badkamer deels geplaatst. Hier wordt komend weekend de laatste hand aan gelegd, super spannend! Ook zijn we de afgelopen weken druk bezig geweest met het verven van de muren in de juiste kleuren. Het is gaaf om te zien hoe alle plannen die vooraf gemaakt zijn nu echt samenkomen in het huis!

Geduld met nieuw stucwerk

Nadat de stukadoor al zijn werk had afgerond, moesten we even geduld hebben, aangezien stucwerk even nodig heeft om te drogen. Daarna konden we beginnen met opnieuw primeren van de gestucte muren, zodat de verf goed hecht en niet zo erg in het stucwerk trekt. De stukadoor gaf de tip dat het na het primeren ook slim is om alle 90 graden hoeken te kitten. Zo voorkom je dat het stucwerk op de randjes gaat scheuren. Pas na het kitten verf je de muren in een kleur. Het is wel slim om alle muren te verven voordat de nieuwe vloer wordt gelegd. Het is nu echt bijna zo ver en we kunnen niet meer wachten tot we straks weer een vloer in huis hebben, dan wordt het weer een beetje een huis!

Nieuwsgierig naar het eindresultaat?

We kunnen bijna niet meer wachten om het eindresultaat met jullie te delen! We gaan al bijna verhuizen en het is nog even spannend of het allemaal af is voor die tijd. In de volgende blog lees je of dat allemaal is gelukt! Leuk als je dan weer meeleest!

Liefs,

Lisanne

Bekijk nog meer blogs van Lisanne

Inspiratie pvc visgraat vloer licht eiken in keuken woonkamer met zwarte keuken

Het eindresultaat van de verbouwing!

Het heeft even geduurd, maar inmiddels is de verbouwing bijna afgerond. Laatst kwam er een fotograaf om het eindresultaat vast te leggen, zodat ik het dan nu eindelijk met jullie kan delen!

Door Lisan

23/05/2023

Laat de verbouwing maar beginnen!

Dit keer neem ik jullie mee in de eerste stappen van onze verbouwing. Ben je benieuwd wat we allemaal gaan doen? En waar begin je nu eigenlijk bij zo’n verbouwing?

Door Lisan

09/05/2022

Vloerkeuze visgraat licht of donker?

De beste keuze voor elke ruimte

Lees hier alles over de perfecte vloer en inrichting.

Door Lisan

22/04/2022

Vloerstalen gratis aanvragen

Hoe maak je de juiste vloerkeuze

Na een zoektocht van bijna een jaar naar een huis in de Haarlemmermeer, is het mij en mijn vriend gelukt: begin dit jaar werd ons bod op een huis geaccepteerd!

Door Lisan

07/04/2022

Benieuwd naar welke vloeren we allemaal hebben?