Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Het eindresultaat van de verbouwing!

Hoomline x Interiorbylisan

Over de vloer

Inspiratie pvc visgraat vloer licht eiken in keuken woonkamer met zwarte keuken

Het eindresultaat van de verbouwing!

Hi! Mijn naam is Lisanne, ook wel bekend als interiorbylisan! Op de website van Hoomline neem ik jullie mee in de verbouwing van mijn nieuwe huis! Ik geef interieuradviezen en vind het heel gaaf om mijn interieurontwerpen werkelijkheid te zien worden! Daarnaast inspireer ik graag anderen met mijn eigen interieur via mijn Instagrampagina @interiorbylisan, waar de verbouwing van mijn huis ook te volgen zal zijn. In de vorige blogs kon je de zoektocht naar nieuwe vloeren en de stappen van mijn verbouwing volgen. Deze keer neem ik jullie mee in het eindresultaat van de verbouwing!

Long time no see…

Het heeft even geduurd, maar inmiddels is de verbouwing bijna afgerond. Laatst kwam er een fotograaf om het eindresultaat vast te leggen, zodat ik het dan nu eindelijk met jullie kan delen!

Verhuizen naar een huis zonder deuren

Na twee volle maanden verbouwen, stond dan ook eindelijk de verhuizing voor de deur! Uiteindelijk was het huis nog niet helemaal af op het moment van verhuizen. Zo had het huis bijvoorbeeld een aantal maanden na de verbouwing nog steeds geen binnendeuren. Je houdt toch altijd nog een to do lijst over als je een eigen huis hebt. Op mijn lijst stonden veel kleine, maar ook nog een aantal grotere dingen. Verlichting en gordijnen ophangen waren van die dingen die ik vooraf vergeten was mee te nemen in mijn planning. En hoe graag ik ook zelf alles zou willen kunnen, dit zijn dingen die ik toch echt zelf niet kan en waar ik hulp van anderen voor nodig had om ze te af te kunnen strepen van mijn to do lijstje.

Afrondende klussen

Op dit moment ben ik nog steeds volop bezig met de laatste klussen, maar ook daarna verwacht ik dat mijn huis nooit echt af zal zijn, want ik heb iedere week wel weer nieuwe ideeën voor in huis. Daar ben ik vast niet de enige in… Zo zijn afgelopen maand eindelijk de trapleuningen opgehangen, de laatste muren geverfd en wordt ook de zolder op dit moment aangepakt. Ik moet nog even geduld hebben totdat de basis echt helemaal af is, maar voor nu kan ik jullie wel de belangrijkste ruimtes van het huis laten zien.

Pvc visgraat XL in woonkamer Scandinavische stijl beige

Laten leggen van de visgraatvloer

Na een aantal lange weken van verbouwen, was het eindelijk zo ver! De visgraatvloer werd op de begane grond gelegd door een van de Hoomlinedealers: KroonParket. Ze zijn, verspreid over drie dagen, bezig geweest met het leggen van de vloer. Een visgraatvloer leggen is echt precisiewerk. Dit was de reden waarom ik de visgraatvloer niet zelf wilde leggen. KroonParket heeft dit zo mooi gelegd! Zelfs in de trapkast is de vloer precies doorgelegd. Met de plinten tegen de muren was het gelijk weer een huis, zo fijn na wekenlang verbouwen en betonnen vloeren.

De woonkamer en de eethoek op de begane grond heeft de Briljant Margriet visgraatvloer gekregen. De beige tint van de muren komt mooi terug in de vloer. Naast de beige tinten in huis heb ik gekozen voor veel zwarte accenten. Ook de combinatie van de donkere deurmat met de bronzen strip en de vloer vind ik erg mooi geworden. Iedereen die het huis binnenstapt, is direct enthousiast over de nieuwe vloer! Iedere keer wordt weer bevestigd dat ik de juiste keuze voor de vloeren hebben gemaakt en kan ik niets anders dan super trots zijn op het resultaat!

Laminaat licht eiken in slaapkamer

Dat doen we zelf wel even!

Op de verdiepingen ligt de laminaatvloer Elite XL ‘Zaan’. De kleur komt redelijk overeen met de Margriet PVC visgraatvloer van de begane grond. Dit zorgt voor eenheid in huis. De laminaatplanken zijn lang en breed, dit zorgt voor veel rust op de eerste verdieping op onder andere de slaapkamer. Op de eerste verdieping heb ik ook een kantoor en ook daar is de vloer ook volledig in doorgelegd. Ook ligt de badkamer op de eerste verdieping. De vloer ‘Zaan’ heeft aquaprotect als eigenschap. De vloer kan dus tegen een stootje en mocht je water morsen, is dat voor deze vloer geen enkel probleem! Superfijn dus ook om deze vloer aansluitend aan de badkamer te hebben liggen.

Het koste wat tijd en ik kwam bijna in tijdnood voor de verhuizing, maar uiteindelijk heb ik samen met mijn vader zelf de laminaatvloer gelegd. Doordat het laminaat brede planken heeft, is het zelf leggen van deze vloer super goed te doen! De brede planken geven een rustige uitstraling en doordat we de vloer in alle kamers hebben laten doorlopen, oogt het heel ruim. Kijk je mee?

‘Nog een voordeel: deze vloer is makkelijk schoon te maken en je ziet er niet veel op, qua vuil.’

Bedankt en tot ziens!

Dit was alweer de laatste blog in de reeks van vijf. Hopelijk vonden jullie het leuk om mee te lezen hoe ik mijn verbouwing en zoektocht naar vloeren heb aangepakt. Bedankt voor het meelezen! Mocht je meer vloereninspiratie willen, kijk dan vooral even verder op de website van Hoomline en vergeet de visualizer niet uit te proberen! Mocht je mij willen blijven volgen voor meer interieurinspiratie, dan kan dat natuurlijk altijd via mijn Instagram pagina @interiorbylisan.

‘Ik geef ook andere mensen advies die hun huis opnieuw willen inrichten. Zo leuk!’

Interior by lisan

Bekijk nog meer blogs van Lisanne

Het eindresultaat is in zicht

Lees hier alles over de perfecte vloer en inrichting.

Door Lisan

15/07/2022

Laat de verbouwing maar beginnen!

Dit keer neem ik jullie mee in de eerste stappen van onze verbouwing. Ben je benieuwd wat we allemaal gaan doen? En waar begin je nu eigenlijk bij zo’n verbouwing?

Door Lisan

09/05/2022

Vloerkeuze visgraat licht of donker?

De beste keuze voor elke ruimte

Lees hier alles over de perfecte vloer en inrichting.

Door Lisan

22/04/2022

Vloerstalen gratis aanvragen

Hoe maak je de juiste vloerkeuze

Na een zoektocht van bijna een jaar naar een huis in de Haarlemmermeer, is het mij en mijn vriend gelukt: begin dit jaar werd ons bod op een huis geaccepteerd!

Door Lisan

07/04/2022

Benieuwd naar welke vloeren we allemaal hebben?