Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hoe maak je de juiste vloerkeuze

Hoomline x Interiorbylisan

Hi! Mijn naam is Lisanne, ook wel bekend als interiorbylisan! De komende weken zal ik jullie meenemen in de verbouwing van ons nieuwe huis! Ik hou me al een aantal jaar bezig met interieurstyling, naast mijn werk als ambtenaar. Ik geef interieuradviezen en vind het heel gaaf om mijn interieurontwerpen werkelijkheid te zien worden! Daarnaast inspireer ik graag anderen met mijn eigen interieur via mijn Instagrampagina @interiorbylisan.

Een kijkje in onze nieuwe woning

Na een zoektocht van bijna een jaar naar een huis in de Haarlemmermeer, is het mij en mijn vriend gelukt: begin dit jaar werd ons bod op een huis geaccepteerd! Heel leuk en spannend, want eind april krijgen we de sleutels al en er moeten snel veel keuzes gemaakt worden. Kijk je mee?

Dit is ons nieuwe huis! Je zult misschien denken: ‘daar moet veel aan gebeuren’! En dat klopt inderdaad, we gaan veel verbouwen in het huis. Als interieurstylist kan ik hier goed doorheen kijken en is vooral de ruimte en indeling van de woning belangrijk. Bij een huis kijk ik vooral naar de plattegrond en niet naar de inrichting. Er gaan muren verwijderd en verplaatst worden, om de ruimte in huis logischer in te delen. Onder andere de keuken en badkamer worden vernieuwd. Daarnaast worden alle vloeren direct vervangen, dit zorgt voor een rustige basis van waaruit de verdere inrichting van het huis aangepakt wordt. Benieuwd wat de nieuwe vloeren met de ruimte gaan doen?

Kiezen voor visgraat of rechte planken?

In het nieuwe huis gaan we veel warme tinten toepassen en neigen daarom meer naar een beige dan naar een grijze vloer. Gebruik eens een foto van je eigen woning in de visualizer! Dit deden wij ook met een foto van de woonkamer van ons nieuwe huis. In de visualizer op de website kun je de verschillen tussen de vloeren goed inzichtelijk maken in de ruimte. Zo kun je zien wat een vloer met de ruimte doet. Let bijvoorbeeld bij de keuze voor visgraat goed op dat het patroon tot zijn recht komt: bij een brede ruimte is dit sneller het geval, omdat het patroon zich een aantal keer naast elkaar kan herhalen. Heb je een smalle ruimte? Daar kan een visgraatvloer al snel te druk worden of komt deze vloer niet goed tot zijn recht omdat het patroon zich niet goed kan herhalen in de breedte. In dat geval kun je beter kiezen voor rechte planken. Door deze in de lengte te leggen, wordt de ruimte optisch langer. Leg je rechte planken in de breedte? Dan wordt je ruimte optisch ook breder!

Vloerkeuze gratis vloerstalen

Hoe maak je nu de juiste vloerkeuze?

Op de foto’s zien jullie een aantal vloeren in de visualizer, maar hoe maak je nu de juiste keuze voor een vloer? Het is best een belangrijke keuze voor je huis en geen kleine uitgave. Hoomline heeft een handige service waarbij je vloerstalen kan bestellen van de vloeren die je op het oog hebt. Je krijgt de stalen gewoon thuisgestuurd via een brievenbuspakketje en kunt dan de vloeren bekijken, voelen en vergelijken! Zelf vind ik het altijd belangrijk om het materiaal in het echt, in de juiste ruimte en het juiste licht, te zien. Twijfel je dus tussen verschillende vloeren? Bestel de staaltjes via het formulier en vergelijk ze gemakkelijk thuis! Deze vloerstalen kun je ook goed gebruiken voor het matchen van alle andere materialen en kleuren die je in huis wil gaan gebruiken, zo maak je gemakkelijk je eigen moodboard voor je verbouwing. 

Benieuwd welke vloeren wij uitkiezen?

In de volgende blog neem ik jullie mee in ons bezoek aan een Hoomline-dealer. We gaan de vloeren bekijken in de winkel en onze definitieve vloerkeuze maken. Leuk als jullie onze verbouwing blijven volgen via deze blog!

Liefs, Lisanne

Vloerstalen gratis aanvragen

Bekijk nog meer blogs van Lisanne

Inspiratie pvc visgraat vloer licht eiken in keuken woonkamer met zwarte keuken

Het eindresultaat van de verbouwing!

Het heeft even geduurd, maar inmiddels is de verbouwing bijna afgerond. Laatst kwam er een fotograaf om het eindresultaat vast te leggen, zodat ik het dan nu eindelijk met jullie kan delen!

Door Lisan

23/05/2023

Het eindresultaat is in zicht

Lees hier alles over de perfecte vloer en inrichting.

Door Lisan

15/07/2022

Laat de verbouwing maar beginnen!

Dit keer neem ik jullie mee in de eerste stappen van onze verbouwing. Ben je benieuwd wat we allemaal gaan doen? En waar begin je nu eigenlijk bij zo’n verbouwing?

Door Lisan

09/05/2022

Vloerkeuze visgraat licht of donker?

De beste keuze voor elke ruimte

Lees hier alles over de perfecte vloer en inrichting.

Door Lisan

22/04/2022

Benieuwd naar welke vloeren we allemaal hebben?