Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

De nieuwe vloer is gelegd, prachtig! En nu wil je ‘m zo mooi houden. Hoe doe je dat? We geven 8 tips voor de optimale verzorging van je houten Hoomline Métropole vloer.

1. Plak viltjes onder de stoelpoten
Zorg voor viltjes onder de stoelen en de tafel. Hou die viltjes schoon, dus neem ze af en toe mee met stofzuigen.

2. Bescherm tegen zware meubels
Moet je zware meubels verplaatsen? Liever tillen dan schuiven, en doe viltjes onder de poten. Lukt dat niet? Zet ze dan op een badhanddoek als je gaat schuiven. Zo voorkom je krassen.

3. Leg een droogloopmat bij de deur
Iedereen die binnenkomt, veegt z’n voeten af aan een droogloopmat. Zo’n mat absorbeert vocht en viezigheid, en voorkomt krassen in je vloer door zand en vuildeeltjes.

4. Check de verwarming
Hout is een levend materiaal, het reageert op de temperatuur en de luchtvochtigheid. Tussen 18 en 25 graden binnenshuis, met een luchtvochtigheid tussen 40 en 60 procent, is het beste voor de vloer.

5. Zachte bezem of borstel op de stofzuiger
Elke dag stofzuigen of vegen? Gebruik een zachte bezem of een stofzuigmond met zachte borstels. Het allerbeste werkt een microvezel-mop of een swiffer.

6. Niet te vaak of te nat dweilen
Dweil de vloer met speciale reiniger voor een houten vloer. Gebruik niet teveel water en dweil met een goed uitgewrongen, licht vochtige dweil. Dweil de vloer niet te vaak, alleen als je die viezigheid niet met de stofzuiger weg krijgt.

7. Geef de vloer elk jaar een laagje olie of was
De Hoomline Métropole wit en naturel geoliede vloeren zijn afgewerkt met beschermende lijnzaadolie. Met speciale onderhoudsolie kun je deze vloer eens per jaar, of iets vaker, een oppepper geven. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Heb je een Hoomline Invisible geoliede vloer? Die vloer wordt beschermd door een harde waxlaag. Je onderhoudt ‘m het beste met speciale Osmo-wax of een vergelijkbaar product. Als de vloer een onderhoudsbeurt heeft gehad, mag je daarna tien dagen niet dweilen.

8. Niet doen: stoomreiniger of ander schoonmaakmiddel
Een houten vloer kan niet tegen een stoomreiniger, die kun je niet gebruiken om de vloer schoon te maken. Ook zure schoonmaakmiddelen, schoonmaakmiddelen met een hoge pH-waarde of schuurmiddel zijn niet geschikt om je houten Hoomline Métropole vloer schoon te maken, maar kies voor schoonmaakmiddelen met een neutrale pH-waarde. Lees hier alles nog een keertje na.