Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Laat de verbouwing maar beginnen!

Hoomline x Interiorbylisan

Hi! Mijn naam is Lisanne, ook wel bekend als interiorbylisan! De komende weken zal ik jullie meenemen in de verbouwing van ons nieuwe huis! Ik geef interieuradviezen en vind het heel gaaf om mijn interieurontwerpen werkelijkheid te zien worden! Daarnaast inspireer ik graag anderen met mijn ei-gen interieur via mijn Instagrampagina @interiorbylisan, waar de komende periode de verbouwing van ons huis te volgen zal zijn! In de vorige blogs kon je onze zoektocht naar nieuwe vloeren volgen. Dit keer neem ik jullie mee in de eerste stappen van onze verbouwing. Ben je benieuwd wat we allemaal gaan doen? En waar begin je nu eigenlijk bij zo’n verbouwing?

Huis gestript

Het is zo ver! Op 28 april kregen wij de sleutels van ons nieuwe huis en konden we eindelijk beginnen met klussen. De eerste puincontainer is alweer vol afgevoerd en het huis is nagenoeg gestript: alle vloeren (soms zelfs dubbele vloeren) zijn weg, de muren zijn kaal en de keuken en badkamer gesloopt. Deze week wordt er een stalen draagconstructie geplaatst op de plek van een dragende muur op de begane grond. Daarna kan het huis weer stap voor stap worden opgebouwd

Wat wordt er gedaan?

Heel kort gezegd: alles aan de binnenkant van het huis wordt vernieuwd! Het huis is goed onderhouden, maar verdient een volledige opknapbeurt van binnen. In 4 dagen is het huis nagenoeg leeg. Een fijn vooruitzicht is dat het vanaf nu alleen maar mooier gaat worden!

Deze week wordt de draagmuur vervangen door een stalen draagconstructie, zodat het huis een open keuken heeft na de verbouwing. Er wordt vloerverwarming ge-legd op de begane grond en volgende week komt de stukadoor al! Ook de badka-mer krijgt een opknapbeurt. EN! Alle vloeren worden vernieuwd in huis.

Before & after

Hoe lang gaat het duren en waar begin je?

De verbouwing zal in totaal ongeveer 1,5 tot 2 maanden duren tot de verhuizing. Naast het maken van een planning is het ontzettend belangrijk om op tijd een aan-nemer te vinden. Dus mocht je net als wij van plan zijn om je huis te gaan verbou-wen, zoek dan op tijd een aannemer! Bedenk wat je allemaal wil doen. Wie heb je daarvoor nodig? En in welke volgorde kun je de verbouwing het beste aanpakken? Een aannemer kan je daar goed bij helpen, maar het is ook goed om al in gedach-ten te hebben wat je graag wil laten uitvoeren en wat je zelf eventueel zou kunnen doen.

Planning van onze verbouwing

Nadat de stukadoor is geweest is er even geduld nodig tot alles goed gedroogd is. Daarna wordt de keuken geplaatst. Ook worden de vloeren gelegd in het hele huis door de Hoomlinedealer die wij vonden op de website. Bij de dealer zijn we uitste-kend geholpen, niet alleen over kleur en materiaal, maar ook bij de beste keuze voor wanneer je vloerverwarming wil. Er staat inmiddels een afspraak gepland voor het leggen van de vloeren. Nog eventjes geduld dus voordat het resultaat van het harde werken zichtbaar is! Ondertussen lopen we op schema met onze planning en maken we iedere dag weer opnieuw stapjes vooruit! Voor nu is het huis vooral een bouwval. Kijk je even mee?

Before & after

Vloerstalen gratis aanvragen

Nieuwsgierig geworden?

Hopelijk kunnen we snel de eerste resultaten delen, wij kunnen zelf in ieder geval niet meer wachten tot het huis straks opgeknapt is. Leuk als je onze verbouwing blijft volgen via deze blog!

 

Liefs, Lisanne

Bekijk nog meer blogs van Lisanne

Inspiratie pvc visgraat vloer licht eiken in keuken woonkamer met zwarte keuken

Het eindresultaat van de verbouwing!

Het heeft even geduurd, maar inmiddels is de verbouwing bijna afgerond. Laatst kwam er een fotograaf om het eindresultaat vast te leggen, zodat ik het dan nu eindelijk met jullie kan delen!

Door Lisan

23/05/2023

Het eindresultaat is in zicht

Lees hier alles over de perfecte vloer en inrichting.

Door Lisan

15/07/2022

Vloerkeuze visgraat licht of donker?

De beste keuze voor elke ruimte

Lees hier alles over de perfecte vloer en inrichting.

Door Lisan

22/04/2022

Vloerstalen gratis aanvragen

Hoe maak je de juiste vloerkeuze

Na een zoektocht van bijna een jaar naar een huis in de Haarlemmermeer, is het mij en mijn vriend gelukt: begin dit jaar werd ons bod op een huis geaccepteerd!

Door Lisan

07/04/2022

Benieuwd naar welke vloeren we allemaal hebben?