Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Vloeren

Ondervloeren

Collectie

Categorieën

Vloermotief
Vloermotief
Kleurenfamilie
Kleurenfamilie
Geschikt voor (ruimte)
Geschikt voor (ruimte)

Collectie Hoomline Ondervloeren

Gesorteerd op:

Silent plus 10 dB onderplaten

Heatfoil 10 dB ondervloer

Underfloor (Solid Base) onderplaten

Alu-Foam ondervloer

Excellent 10 Db ondervloer

We helpen graag bij het kiezen van jouw vloerkeuze

Hoe werkt het?

Waarom een ondervloer?

Ondervloeren worden voornamelijk toegepast om de prestaties, duurzaamheid en het comfort van de vloer te verbeteren. Er kleven dan ook veel voordelen aan het hebben van een ondervloer. Denk bijvoorbeeld aan het volgende.

Minder geluid

Een ondervloer werkt geluiddempend. Ze helpen in feite  om geluidsoverlast te verminderen door het dempen van loopgeluiden en het absorberen van geluidstrillingen. Dit is vooral wenselijk in appartementen of bovenverdiepingen van woningen om zo veel mogelijk geluidshinder voor de onderburen te voorkomen.

Betere isolatie

Ondervloeren werken ook isolerend. Ze behouden de vloerwarmte gelijkmatig over de gehele vloer als het koud is, en helpen bij het koel houden van de ruimte als het warm is. Ook draagt de ondervloer bij aan het verduurzamen van je huis, wat steeds een belangrijkere thema wordt.

Bescherming van je bovenste vloer

De vloer waarop je direct contact maakt wordt dankzij een ondervloer veel beter beschermd. Doordat er meer schokken worden opgevangen gaat je prachtige vloer ook nog eens veel langer mee. En dat wil je natuurlijk! Er zijn zelfs ondervloeren die beschermen tegen vocht, waardoor je ook in vochtige omgevingen met een gerust hart kunt genieten van je mooie vloer.

Ondervloer kopen?

Onze dealers hebben verschillende type ondervloeren beschikbaar. We hebben ze bijvoorbeeld als onderplaten, of juist als speciale regulerend folie. Ale onze ondervloeren zijn geschikt voor de meest gebruikte vloertypen, zoals klik laminaat of parket. Lees altijd onze informatie bij iedere specifieke ondervloer, daar staat namelijk alles wat je moet weten! Onze dealers kunnen natuurlijk ook alles vertellen over onze ondervloercollectie. Kijk ook verder op onze vloeren pagina voor meer inspiratie.

Veelgestelde vragen

We adviseren om voor laminaat te kiezen voor een ondervloer dat goed vocht kan tegenhouden. Vocht is namelijk niet goed voor een laminaatvloer. De meeste ondervloeren zijn geluiddempend en in meer of mindere mate ook goed isolerend, ook voor als je laminaat hebt.

PVC vloeren kunnen meestal direct op een egale, droge, en schone ondergrond worden geplaatst, zoals een betonnen vloer of een houten ondervloer. In sommige gevallen kan het echter nuttig zijn om een ondervloer te gebruiken om extra eigenschappen toe te voegen. Denk aan het dempen van geluid of om een extra isolerende vloerplaat te creëren.

Hier zijn de meest voorkomende:

  • Standaard universele ondervloer
  • Ondervloer met extra egalisatie
  • Ondervloer voor vloerverwarming
  • Ondervloer voor vloerverwarming met extra geluiddemping
  • Ondervloer met extra geluiddemping

Een ondervloer isoleert vooral tegen de kou. We raden aan om een ondervloer te nemen van rond de 6 mm dik. Dan is je vloer, en dus ook je ruimte al goed geïsoleerd.

In principe wel. Er moet altijd een ondervloer onder een click pvc of laminaatvloer geplaatst worden. Een uitzondering is een PVC klikvloer met aangehechte onderlaag. Een bestaande ondervloer hergebruiken heeft niet onze voorkeur.