Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Vloeren

Parket

Collectie

Categorieën

Vloermotief
Vloermotief
Kleurenfamilie
Kleurenfamilie
Geschikt voor (ruimte)
Geschikt voor (ruimte)

Collectie Hoomline Parket

Gesorteerd op:
Visgraat woonkamer brede plank inspiratie keuken

Metropole Rome Visgraat Invisible Geolied

Metropole Praag Visgraat Naturel Geolied

Visgraat keuken

Metropole Oslo Visgraat Wit Geolied

Metropole Madrid Visgraat XL Invisible Geolied

Parket geolied breed parket plank

Metropole Mumbai Invisble Geolied 19cm breed

Metropole Chicago Naturel Geolied 23,5cm breed

Metropole Richmond Rustiek Wit Geolied 23,5cm breed

Parket geolied

Metropole Denver Invisible Geolied 23,5cm breed

Wit parket geolied keuken

Metropole Singapore Naturel Geolied 19cm breed

Wit parket geolied keuken

Metropole Hanoi Wit Geolied 19cm breed

We helpen graag bij het kiezen van jouw vloerkeuze

Hoe werkt het?

Parket vloeren

Een parketvloer is een veel gekozen vloer gemaakt van houten planken of stroken die zijn gelegd in een patroon. De toplaag van onze parketvloeren bestaat uit Europees eikenhout. Het effect van een mooi parket patroon resulteert altijd in een unieke interieur! Bij Hoomline Vloeren hebben we mooie lamelparket vloeren die we bij onze vloerdealers aanbieden. 

Lamelparket

Lamelparket is een type parketvloer dat is opgebouwd uit lagen. Deze worden met elkaar verlijmd. Hierdoor wordt de werking van het hout tot een minimum beperkt.  Lamelparket is populair doordat het een natuurlijke uitstraling van hout heeft en er bestaat de mogelijkheid om verschillende patroontjes te maken met de vloer. 

Lamelparket is ook gemakkelijk te leggen, worden vastgezet met behulp van speciale clips of lijm. Tot slot is lamelparket over het algemeen duurzamer dan andere soorten parket.

Parket kopen? Bekijk ons aanbod

Benieuwd naar onze unieke parketvloeren? Via deze pagina kun je bekijken welke vloerdealer bij jou het dichtst bij in de buurt zit. Alvast een voorproefje van jouw nieuwe vloer? Bekijk de parketvloer dan in onze Vloervisualiser en zie hoe deze in jouw interieur staat!

Veelgestelde vragen

(Lamel)parket vloeren hebben onderhoud nodig en kunnen worden geboend of geschuurd om hun glans te behouden. De voordelen op een rij:

  • droog of nat te reinigen met zo min mogelijk water
  • te combineren met vloerverwarming; 
  • parket heeft een ecologisch / milieuvriendelijk karakter; 
  • behandel je parketvloer 1x per jaar met onderhouds-wax of olie, eerst even opschuren dan blijft de kwaliteit en schoonheid voor heel lang goed bewaard.

Houd je van mooie patronen in je vloer? Kies dan voor onze visgraat parket, waarbij de planken of stroken hout zijn gelegd in een patroon dat lijkt op de graat van een vis. Dit patroon wordt gecreëerd door de planken of stroken in een hoek van 45 graden te leggen en ze vervolgens op een bepaalde manier aan te passen, zodat ze op een visgraat lijken. Visgraat parket is populair vanwege de aantrekkelijke uitstraling en het visuele effect dat het kan creëren in een ruimte.

Denk jij eraan om een parketvloer te kopen? Dan willen wij je graag hierbij helpen. Vraag eerst je vloerstalen aan zodat je ze in jouw eigen interieur al kunt zien. Bekijk vervolgens jouw favoriete parketvloer bij onze dealers.

Daarnaast kun je zelfs online jouw gekozen parketvloer bekijken met onze unieke Vloervisualiser!

Om de uitstraling van parket te onderhouden kun je de vloer het beste 1x per jaar schuren en behandelen met onderhouds wax of -olie. Tussendoor je vloer met zachte borstel dagelijks vegen en indien nodig dweilen met lauwarm water. Let op: gebruik een goed uitgewrongen mop. Houten vloeren houden niet van veel water.

Het grote verschil tussen lamelparket en een houten vloer is dat parket, ondanks hout, niet massief is. Een lamelparketvloer is opgebouwd uit lagen die met elkaar verlijmd zijn, hierdoor wordt de werking tot een minimum beperkt.